Luchthaven informatie Milan, Malpensa

 

Milan, Malpensa

De luchthaven Milaan-Malpensa is een internationale luchthaven op ongeveer 45 km ten noordwesten van Milaan. Na de luchthaven Rome Fiumicino is Malpensa de tweede belangrijkste luchthaven in ItaliŽ voor wat betreft het aantal passagiers, en de belangrijkste voor internationaal en vrachtvervoer. Malpensa is de grootste luchthaven van Noord-ItaliŽ. Naast Malpensa heeft Milaan nog een internationale luchthaven, Linate. Tussen de twee vliegvelden rijden shuttlebussen. Een derde Milanese luchthaven, luchthaven Orio al Serio nabij Bergamo, wordt vooral gebruikt voor vracht- en low cost-vluchten. Malpensa verwerkte in 2011 meer dan 19 miljoen passagiers.

Er zijn twee terminals op Malpensa Airport, die tamelijk ver van elkaar liggen (T1 Malpensa-West en T2 Malpensa-Noord). T1 is voor lijndiensten, nationale en internationale vluchten. en is onderverdeeld in een deel voor Schengen-vluchten en een deel voor vluchten buiten het Schengen-gebied. T2 wordt voornamelijk gebruikt voor charters en low cost-maatschappijen (Easyjet). Tussen de terminals rijdt iedere 20 minuten een shuttlebus.

Het treinstation van de luchthaven bevindt zich vlakbij deze Terminal 1; vandaar verbindt de Malpensa-Express, die elk half uur naar het centrum van Milaan vertrekt.

Algemene informatie Milan, Malpensa


LuchthavenIATAICAOLandWebsite
Milan, MalpensaMXPLIMCItaliŽ