Luchthaven informatie Madrid Barajas

 

Madrid Barajas

Madrid Barajas - geopend in 1928 - is de grootste en drukste luchthaven van Spanje en ligt 13 km ten noordoosten van Madrid. Madrid verwerkte in 2010 meer dan 49,8 miljoen passagiers. De luchthaven heeft sinds 2006 twee extra start- en landingsbanen, een nieuwe moderne terminal (T4) en een satellietterminal (T4S). Madrid Barajas kan groeien tot 70 miljoen passagiers per jaar. De nieuwe terminals zijn nu de belangrijkste voor intercontinentale vluchten. Tussen T4 en T4S rijdt een automatische trein die tijdens piekuren iedere 2 minuten vertrekt. Naar de oudere terminals rijdt een shuttlebus.

Vluchten van of naar Europese landen maken gebruik van Terminal 1 (niet-Iberia vluchten) of van Terminal 2 (Iberia-vluchten). Terminal 3 wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten. Behalve voor intercontinentale vluchten wordt T4 ook gebruikt door de maatschappijen van de Oneworld alliantie.

Madrid onderhoudt een shuttleservice met Barcelona. Tot 2008 was dit de drukste vliegroute ter wereld. Sinds de komst van een hogesnelheidslijn is deze minder populair, met de trein is de afstand nu af te leggen in 2,5 uur. Madrid is een belangrijke gateway tussen Zuid- en Midden Amerika en Europa. Het is voor Iberia de belangrijkste hub.

Algemene informatie Madrid Barajas


LuchthavenIATAICAOLandWebsite
Madrid BarajasMADLEMDSpanje