Landeninformatie Griekenland

 
Griekenland

Griekenland

Griekenland is een republiek in het uiterste zuidoosten van Europa en lid van de Europese Unie. Griekenland is ruim drie maal zo groot als Nederland. De hoogste berg is de heilige mythologische berg Olympus met een hoogte van 2917 meter. Het totale aantal kustkilometers inclusief vasteland en eilanden komt uit op ongeveer 15.000, en is na Noorwegen de langste kustlijn van Europa. Griekenland bestaat naast het vasteland uit zo'n 2000 eilanden waarvan er zo'n 150 bewoond zijn. De meest bekende eilanden zijn Kreta, Rhodos (massatoerisme), Kos (massatoerisme), Lesbos, Korfoe, Samos, Zakynthos en Santorini. Populaire steden zijn Athene en Thessaloniki. Athene is erg druk met zo'n 15.000 taxi's en overvolle straten met auto's.
De vele eilanden zijn de meeste populaire bestemmingen voor de toerist. De eilanden onderling verschillen in allerlei opzichten, qua vertier, natuur, cultuur. Zo zal de jongere eerder Kreta opzoeken en degene die rust zoekt eilanden als Skiathos en Skopelos. Door de snelle veerverbindingen met hydrofoils en catamarans is het mogelijk om in een vakantie meerdere eilanden aan te doen en weinig tijd aan reizen kwijt te zijn. De zomer is erg warm met temperaturen tot 40 graden.
Griekenland is met name geschikt voor zon- en strandvakanties, rondreizen, zeilvakanties, natuur- en cultuurvakanties.

Algemene informatie Griekenland:


Hoofdstad:
 • Athene

  Taal:
 • Grieks

  Munteenheid:
 • Euro
 • Bezienswaardigheden Griekenland


  BezienswaardigheidInformatieWebsite
  AcropolisDe Akropolis van Athene is de 156 meter hoge tafelberg in de Griekse hoofdstad. De belangrijkste gebouwen op de Atheense Akropolis zijn het Parthenon, de PropylaeŽn, de NikŤ-tempel en het Erechtheion.
  Samaria KretaSamaria Nationaal Park Kreta, Samaria kloof.