Landeninformatie Duitsland

 
Duitsland

Duitsland

Duitsland of Bondsrepubliek Duitsland is een federale republiek, lid van de Europese Unie en grenst aan Nederland. Duitsland is qua omvang het zesde land van Europa, 8,7 maal zo groot als Nederland en met bijna 84 miljoen inwoners, op Rusland na het hoogste aantal inwoners van Europa. Het klimaat is gematigd.
Duitsland bestaat uit drie grote geografische landschappen, vlak laagland, middelgebergte en hooggebergte richting de Alpen. De hoogste berg van Duitsland is de Zugspitze met een hoogte van 2962 meter.
Grote bekende rivieren zijn de Elbe, Weser, Rijn en de Donau. Een andere belangrijke zijrivier van de Rijn is de Moezel. Populaire gebieden in Duitsland is het waddengebied in het noordwesten, de Lüneburger Heide, het Zwarte Woud, de Harz met als hoogste punt de Brocken (1142 meter), de Eifel en de rivierdalen van de Main en de Moezel (wijnbouw). Populaire steden zijn o.a. Berlijn, Munchen en Keulen. Duitsland is met name geschikt voor fietsvakanties, wandelvakanties, autovakanties, motorvakanties, rijncruises en kamperen.

Algemene informatie Duitsland:


Hoofdstad:
 • Berlijn

  Taal:
 • Duits

  Munteenheid:
 • Euro
 • Bezienswaardigheden Duitsland


  BezienswaardigheidInformatieWebsite
  Engelse Tuin MunchenGroot en mooi ontworpen park in Munchen.
  NeuschwansteinSprookjeskasteel in Beieren.