Landeninformatie Canada

 
Canada

Canada

Canada, ten noorden van Amerikaen ten zuiden van de Noordpool, is het op 1 na grootste land ter wereld. Het ligt tussen de Atlantische Oceaan in het oosten en de Stille Oceaan in het westen. Er worden 2 talen gesproken, Engels en Frans. Canada heeft meer dan 33 miljoen inwoners. De meest spectaculaire natuur en landschappen is te vinden in het westen waar o.a. de Rocky Mountains met gletsjers en rivierdalen te bewonderen zijn. Canada heeft diverse landschappen, bergen, bossen, prairies, toendra's, fjorden en heel veel meren. Bekende bezienswaardigheden zijn de Niagara watervallen en de CN toren in Toronto. Canada is vooral geschikt voor kampeervakantie's, autovakantie's en wintersportvakantie's.

Algemene informatie Canada:


Hoofdstad:
 • Ottawa

  Taal:
 • Engels, Frans

  Munteenheid:
 • Canadese Dollar
 • Bezienswaardigheden Canada


  BezienswaardigheidInformatieWebsite
  CN TowerDe CN Tower is een toren in Toronto die dienstdoet als zendmast en toeristenattractie. Met 553 meter was de toren tot 13 september 2007 het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld op land.
  Niagara FallsDe Niagarawatervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De Horseshoe Falls aan de Canadese zijde is 671 meter breed.