Landeninformatie AustraliŽ

 
AustraliŽ

AustraliŽ

Het kleinste continent en grootste eiland, bestaande voor 3/4 uit woestijn. In het noorden regenwouden met een tropisch/subtropisch klimaat en in het zuiden een mediterraan klimaat. Het land van de aboriginals, eucalyptusbomen, unieke dieren als de kangoeroe, koala, wombat en het vogelbekdier.
Ongeveer driekwart van AustraliŽ bestaat uit woestijn, in het noordoosten zijn er regenwouden. AustraliŽ telt meer dan 21 miljoen inwoners, Sydney is de grootste stad met 3,6 miljoen inwoners.

Algemene informatie AustraliŽ:


Hoofdstad:
 • Canberra

  Taal:
 • Engels

  Munteenheid:
 • Australische Dollar
 • Bezienswaardigheden AustraliŽ


  BezienswaardigheidInformatieWebsite
  Ayers Rock, UluruUluru-Kata Tjuta Nationaal Park bevindt zich in de zuidwestelijke regio van het Northern Territory. Het is ongeveer 440 km ten zuid-westen van Alice Springs.
  Blue MountainsDe Blue Mountains is een gebergte in Nieuw-Zuid-Wales, AustraliŽ. Behoort tot het werelderfgoed van UNESCO. Meer dan 92 verschillende soorten eucalyptus bomen zijn vertegenwoordigd in Blue Mountains National Park.
  Groot BarriŤrerifHet Groot BarriŤrerif is het grootste koraalrif ter wereld. Het rif is gelegen in de Koraalzee, van de kust van Queensland in Noord-Oost AustraliŽ.
  Harbour Bridge ClimbDe Sydney Bridge climb is een beklimming cq wandeling, onder begeleiding, van 3,5 uur over de boog van de brug. Boven wordt je beloond met een mooi uitzicht over de haven en stad.
  Kakadu National ParkHet Nationaal park Kakadu is een Australisch nationaal park in het Noordelijk Territorium. Kakadu wordt gezamenlijk bestuurd door de Australische overheid en de oorspronkelijke Aboriginal-bevolking.
  Kangaroo IslandKangaroo Island is een eiland bij de zuidkust van AustraliŽ, in de buurt van Adelaide.
  Sydney AquariumSydney Aquarium is een groot aquarium in Darling Harbour, Sydney.
  Sydney Harbour BridgeDe Sydney Harbour Bridge is een brug in Sydney, AustraliŽ. Het is de breedste boogbrug ter wereld. Sydney Harbour bridge is 1149 meter lang en heeft een boogspan van 503 meter. De top van de boog is 134 meter boven zeeniveau.
  Sydney Opera HouseHet Sydney Opera House is een gebouw voor opera en andere muziek in de Sydney en is de thuisbasis van de Sydney Symphony. Het staat sinds 2007 op de UNESCO-werelderfgoedlijst.
  Sydney Taronga ZooDierentuin Sydney