Luchtvaartmaatschappij review US Airways

 
US Airways

US Airways

US Airways is een van de grotere luchtvaartmaatschappijen van de Verenigde Staten. US Airways is opgericht in 1979. US Airways maakt gebruik van meerdere grote hubs, de belangrijkste zijn de luchthaven Charlotte International en Philadelphia International Airport. In totaal voert US Airways vluchten uit naar ongeveer 204 bestemmingen. US Airways is een wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij en maakt deel uit van de alliantie Star Alliance.

US Airways hanteert een drieklassensysteem in haar intercontinentale vloot en continentale vloot. Op continentale en korte internationale vluchten beschikken de toestellen over First en Economy. Op lange (intercontinentale) vluchten beschikken de toestellen over Business (Envoy) en Economy Class.

Onze beoordeling:
Voordelen van US Airways zijn o.a. het aanbod aan bestemmingen in de Verenigde Staten. De toestellen worden goed onderhouden en veel vliegtuigen zijn voorzien van in-flight entertainment. Sommige toestellen (Airbus A321) beschikken over internet en dit wordt uitgebreid naar meerdere Airbus toestellen. Ook is het mogelijk on-line in te checken en een stoel te selecteren.

US Airways is een gemiddelde luchtvaartmaatschappijen. Geen buitengewone prestaties maar een degelijke airline en goede service. US Airways is vergelijkbaar met de grotere Europese luchtvaartmaatschappijen.

Algemene informatie US Airways


IATAICAOHubFrequent FlyerCallsignWebsite
USAWEPHLDividend MilesCACTUS