Luchtvaartmaatschappij review Qantas

 
Qantas

Qantas

Qantas is de nationale, grootste en oudste luchtvaartmaatschappij van AustraliŽ. Qantas is opgericht in 1920. De thuishaven van Qantas is de luchthaven van Sydney, daarnaast heeft Qantas nog een 2e grote hub, Singapore Changi Airport. Deze luchthaven wordt veel gebruikt als stopover op de routes naar Europa. Dit zal waarschijnlijk gaan veranderen door een samenwerking met Etihad Airways waardoor het accent meer op vluchten via de Verenigde Arabische Emiraten zal komen te liggen. In totaal worden vluchten uitgevoerd naar ongeveer 41 bestemmingen. Qantas is een wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij. Qantas is 1 van de veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en maakt deel uit van de alliantie Oneworld.

Qantas hanteert een vierklassensysteem in haar vloot. Alleen de Boeing 747 en Airbus A380 beschikken over Economy, Premium Economy, Business en First Class. De A380 beschikt in First Class over Suites. De overige toestellen beschikken alleen over Economy en Business Class.

Onze beoordeling:
Voordelen van Qantas zijn o.a. een uitgebreid routenetwerk binnen AustraliŽ. De toestellen worden zeer goed onderhouden. Ook is het mogelijk on-line in te checken en een stoel te selecteren. Veel toestellen zijn voorzien van in-flight entertainment of worden hiermee uitgerust.
Nadelen van Qantas zijn de stoelafstand in de economy klasse op verre afstanden. Deze is niet al te ruim t.o.v. de Aziatische concurrenten.

Qantas is een gemiddelde luchtvaartmaatschappij. Geen buitengewone prestaties maar een degelijke airline en goede service. Qantas is goed vertegenwoordigt op bestemmingen in de Pacific en AustraliŽ. Het is mogelijk vluchten van en naar AustraliŽ te combineren met vluchten van British Airways en o.a. een Rond-de-Wereld ticket te boeken.

Algemene informatie Qantas


IATAICAOHubFrequent FlyerCallsignWebsite
QFQFASYDQantas Frequent FlyerQANTAS