Luchtvaartmaatschappij review Arkefly

 
Arkefly

Arkefly

Arkefly is een Nederlandse chartermaatschappij die voornamelijk vakantievluchten uitvoert. Arkefly is een onderdeel van de grootste Nederlandse reisorganisatie, TUI Nederland NV. Arkefly voert voornamelijk vluchten uit voor de klanten van TUI Nederland, die hun reizen geboekt hebben bij Holland International, Arke, KRAS of Sunrise. Arkefly is opgericht in 2005. De thuishaven van Arkefly is de luchthaven Schiphol bij Amsterdam. In totaal worden vluchten uitgevoerd naar ongeveer 70 bestemmingen. Arkefly vliegt voornamelijk naar bestemmingen in Zuid-Europa maar ook verre bestemmingen waaronder Sri Lanka, Goa in India, Kathmandu in Nepal, de Cara´ben, Aruba, Bonaire en Curašao, Verenigde Staten en Canada.

Arkefly hanteert een drieklassensysteem. De toestellen beschikken over Economy Class, Comfort Class en Premium Comfort Class. Op diverse vluchten moet men betalen voor eten en drinken aan boord.

Onze beoordeling:
Voordelen van Arkefly, veel rechtstreeks aangevlogen vakantiebestemmingen. De toestellen worden goed onderhouden. Ook is het mogelijk on-line in te checken en een stoel te selecteren.
Een nadeel van Arkefly is de korte stoelafstand in de economy klasse, aangezien Arkefly veel verre bestemmingen in haar routenetwerk heeft is dit redelijk oncomfortabel. Er is geen in-flight entertainment aanwezig behalve tegen betaling op lange vluchten.

Arkefly is een gemiddelde luchtvaartmaatschappij. Geen buitengewone prestaties maar een degelijke airline, service en een vriendelijke bemanning. Arkefly heeft een jonge vloot bestaande uit de Boeing 737 en 767.

Algemene informatie Arkefly


IATAICAOHubFrequent FlyerCallsignWebsite
ORTFLAMSARKEFLY