Luchtvaartmaatschappij review Swiss International Air Lines

 
Swiss International Air Lines

Swiss International Air Lines

Swiss International Air Lines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Zwitserland. Swiss International Air Lines is opgericht in 2002 na het failliet gaan van Swissair en overname door Crossair. De thuishaven van Swiss International Air Lines is de luchthaven Kloten bij Zurich. Vanaf Zurich worden vluchten uitgevoerd naar ongeveer 70 bestemmingen. Swiss International Air Lines is een wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij. Swiss International Air Lines is onderdeel van Lufthansa en maakt deel uit van de alliantie Star Alliance.

Swiss International Air Lines hanteert een tweeklassensysteem in haar vloot. De toestellen beschikken over Business Class en Economy.

Onze beoordeling:
Voordelen van Swiss International Air Lines zijn o.a. zeer goed onderhouden toestellen. Ook is het mogelijk on-line in te checken en een stoel te selecteren.
Nadelen van Swiss International Air Lines zijn de stoelafstand in de economy klasse op verre afstanden. Deze is niet al te ruim echter directe Europese concurrenten hanteren min of meer dezelfde stoelafstanden. Op korte vluchten is er geen in-flight entertainment beschikbaar.

Swiss International Air Lines is een gemiddelde luchtvaartmaatschappij. Geen buitengewone prestaties maar een degelijke airline en goede service.

Algemene informatie Swiss International Air Lines


IATAICAOHubFrequent FlyerCallsignWebsite
LXSWRZRHMiles & MoreSWISS