Luchtvaartmaatschappij review Lufthansa

 
Lufthansa

Lufthansa

Lufthansa is de nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland en grootste luchtvaartmaatschappij van Europa. Lufthansa is opgericht in 1926. De thuishaven van Lufthansa is de luchthaven Frankfurt, daarnaast heeft Lufthansa meerdere grote hubs zoals München, Berlijn en Düsseldorf. In totaal worden vluchten uitgevoerd naar ongeveer 220 bestemmingen. Lufthansa is een wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij. Lufthansa maakt deel uit van de alliantie Star Alliance.

Lufthansa hanteert een tweeklassensysteem in haar Europese vloot en een drieklassensysteem in haar intercontinentale vloot. De toestellen voor de lange afstanden beschikken over First Class, Business Class en Economy. De toestellen op de korte en middellange afstanden hebben Business Class en Economy.

Onze beoordeling:
Voordelen van Lufthansa zijn o.a. een uitgebreid routenetwerk. De toestellen worden zeer goed onderhouden. Ook is het mogelijk on-line in te checken en een stoel te selecteren. Veel toestellen zijn voorzien van in-flight entertainment of worden hiermee uitgerust. Lufthansa biedt op sommige vluchten internet aan.
Nadelen van Lufthansa zijn de stoelafstand in de economy klasse op verre afstanden. Deze is niet al te ruim echter directe Europese concurrenten hanteren min of meer dezelfde stoelafstanden. Op korte vluchten is er geen in-flight entertainment beschikbaar.

Lufthansa is een gemiddelde luchtvaartmaatschappij. Geen buitengewone prestaties maar een degelijke airline en goede service. Lufthansa heeft de Airbus A380 opgenomen in haar vloot, dit geeft in de economy klasse over het algemeen het gevoel dat u als een sardientje zit opgesloten. Ook is Lufthansa gevoelig voor stakingen van het personeel.

Algemene informatie Lufthansa


IATAICAOHubFrequent FlyerCallsignWebsite
LHDLHFRAMiles & MoreLUFTHANSA