Luchtvaartmaatschappij review KLM Royal Dutch Airlines

 
KLM Royal Dutch Airlines

KLM Royal Dutch Airlines

KLM - de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij - is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland. KLM is opgericht in 1919. De thuishaven van KLM is de luchthaven Schiphol bij Amsterdam. Vanaf Amsterdam worden vluchten uitgevoerd naar 138 bestemmingen. KLM is een wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij. KLM is in 2004 gefuseerd met Air France tot de holding Air France-KLM. KLM maakt deel uit van de alliantie SkyTeam.

KLM hanteert een tweeklassensysteem in haar Europese vloot en een drieklassensysteem in haar intercontinentale vloot. De toestellen voor de lange afstanden beschikken over World Business Class, Economy Comfort (Premium Economy) en Economy. De toestellen op de korte en middellange afstanden hebben Europe Business Class en Economy.

Onze beoordeling:
Voordelen van KLM zijn o.a. de diversiteit en hoeveelheid aan bestemmingen en het rechtstreeks aanvliegen van verre bestemmingen in Zuid- en Midden Amerika en China. De toestellen worden zeer goed onderhouden. Ook is het mogelijk on-line in te checken en een stoel te selecteren.
Nadelen van KLM zijn de stoelafstand in de economy klasse op verre afstanden. Deze is niet al te ruim echter directe Europese concurrenten hanteren min of meer dezelfde stoelafstanden. Op korte vluchten is er geen in-flight entertainment beschikbaar.

KLM is een gemiddelde luchtvaartmaatschappij. Geen buitengewone prestaties maar een degelijke airline en goede service. Het loont de moeite niet om voor een paar tientjes voordeel op korte vluchten, om met een andere maatschappij te vliegen waarbij u moet overstappen. Ook op verre bestemmingen is rechtstreeks vliegen met KLM aan te raden vanwege de tijdwinst. De samenwerking met Air France biedt voordelen in het aanbod van bestemmingen en combinaties van vluchten. Reisreview raadt KLM aan op rechtstreeks aangevlogen bestemmingen, op bestemmingen naar het Midden-Oosten, AziŽ en AustraliŽ zijn er betere alternatieven.

Algemene informatie KLM Royal Dutch Airlines


IATAICAOHubFrequent FlyerCallsignWebsite
KLKLMAMSFlying BlueKLM