Luchtvaartmaatschappij review Iberia

 
Iberia

Iberia

Iberia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Spanje. Iberia is opgericht in 1927. De thuishaven van Iberia is de luchthaven Barajas bij Madrid, daarnaast heeft Iberia nog een hub, El Prat de luchthaven van Barcelona. In totaal voert Iberia vluchten uit naar 120 bestemmingen. Iberia is een wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij en maakt deel uit van de alliantie Oneworld.

Iberia hanteert een tweeklassensysteem in haar Europese en intercontinentale vloot. De toestellen beschikken over Business Class en Economy.

Onze beoordeling:
Voordelen van Iberia zijn o.a. de diversiteit en hoeveelheid aan bestemmingen in Midden- en Zuid Amerika. De toestellen worden goed onderhouden. Ook is het mogelijk on-line in te checken en een stoel te selecteren.
Nadelen van Iberia zijn de stoelafstand in de economy klasse op verre afstanden. Deze is niet al te ruim echter directe Europese concurrenten hanteren min of meer dezelfde stoelafstanden. Geen in-flight entertainment beschikbaar in Economy.

Iberia is een gemiddelde luchtvaartmaatschappij. Ondanks negatieve verhalen uit het verleden is Iberia bezig om de service te verbeteren, echter de vriendelijkheid van het personeel in het algemeen is voor enige verbetering vatbaar.

Algemene informatie Iberia


IATAICAOHubFrequent FlyerCallsignWebsite
IBIBEMADIberia PlusIBERIA