Luchtvaartmaatschappij review Ryanair

 
Ryanair

Ryanair

Ryanair is de grootste Europese low-cost luchtvaartmaatschappij. Ryanair is opgericht in 1985. Ryanair heeft diverse hubs in heel Europa, in Nederland wordt er gevlogen vanaf Eindhoven, Maastricht en Groningen en net over de grens vanaf Weeze bij Düsseldorf. In totaal worden vluchten uitgevoerd naar ongeveer 166 bestemmingen in Europa en Marokko.

Ryanair heeft alleen Economy klasse waarbij men moet betalen voor eten en drinken aan boord.

Onze beoordeling:
Voordelen van Ryanair zijn de goedkope tarieven en het is mogelijk on-line in te checken en een stoel te selecteren. Ryanair heeft keuze uit zeer veel bestemmingen binnen Europa, een jonge vloot bestaande uit vliegtuigen van het type Boeing 737-800. Omdat Ryanair niet vanaf de grote luchthavens vliegt kan dit vaak voordelig zijn omdat lokale vliegvelden minder belastingen vragen en over het algemeen zijn faciliteiten zoals parkeren goedkoper.
Nadelen van Ryanair zijn de korte stoelafstand in de economy klasse en er is geen in-flight entertainment aanwezig. Voor extra services rekent Ryanair de hoofdprijs. Let goed op of op de tickets geen spelfouten in de namen staan en zorg ervoor dat baggage binnen de limiet blijft.

Ryanair is een gemiddelde luchtvaartmaatschappij met een jonge vloot. Een ticket kan erg goedkoop zijn, als je dus meer service vraagt dan betekent dit dat daar extra kosten voor in rekening worden gebracht.

Algemene informatie Ryanair


IATAICAOHubFrequent FlyerCallsignWebsite
FRRYRDUBRYANAIR