Luchtvaartmaatschappij review Etihad Airways

 
Etihad Airways

Etihad Airways

Etihad Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. Etihad Airways is opgericht in 2003. De thuishaven van Etihad Airways is de luchthaven van Abu Dhabi, Abu Dhabi International Airport. In totaal worden vluchten uitgevoerd naar ongeveer 85 passagiers- en vrachtbestemmingen. Etihad Airways is een wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij en wint regelmatig awards.

Etihad Airways hanteert een tweeklassensysteem op regionale bestemmingen en een drieklassensysteem voor de lange afstanden. De toestellen voor de lange afstanden beschikken over First Class (Diamond First Class), Business Class (Pearl Business Class) en Economy (Coral Economy Class). De toestellen op de korte regionale afstanden hebben Business Class en Economy.

Onze beoordeling:
Etihad Airways heeft een jonge moderne vloot en biedt een zeer goede service, het routenetwerk is uitgebreid en krijgt steeds meer bestemmingen naarmate Etihad groeit. De toestellen worden zeer goed onderhouden en beschikken over in-flight entertainment met AVOD (Audio Video on Demand) waarbij de passagier eigen media als muziek en video kan afspelen. Daarnaast kan men ook gebruik maken van internet tijdens de vlucht. Ook is het mogelijk on-line in te checken en een stoel te selecteren. In First Class is er een kok aanwezig welke maaltijden aan boord bereid.

Etihad Airways is een bovengemiddelde luchtvaartmaatschappij. Een degelijke airline met een goede service en ideaal voor vluchten naar het Midden-Oosten, AziŽ en AustraliŽ. Echter, Etihad Airways vliegt niet rechtstreeks vanaf Amsterdam waardoor er betere alternatieven zijn met minder overstappen.

Algemene informatie Etihad Airways


IATAICAOHubFrequent FlyerCallsignWebsite
EYETDAUHEtihad GuestETIHAD