Luchtvaartmaatschappij review Cathay Pacific

 
Cathay Pacific

Cathay Pacific

Cathay Pacific is de luchtvaartmaatschappij van Hong Kong en een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Cathay Pacific is opgericht in 1946. De thuishaven van Cathay Pacific is de luchthaven Hong Kong International Airport. In totaal worden vanuit Hong Kong vluchten uitgevoerd naar ongeveer 114 bestemmingen. Cathay Pacific is een wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij en wint regelmatig awards. Cathay Pacific maakt deel uit van de alliantie Oneworld.

Cathay Pacific hanteert een vierklassensysteem. De toestellen beschikken over First Class, Business Class, Premium Economy en Economy. Veel klassen worden uitgerust met een nieuw interieur om te voldoen aan de huidige wensen van de reiziger en te kunnen concurreren met andere airlines in dezelfde klasse.

Onze beoordeling:
Cathay Pacific heeft een jonge moderne vloot en biedt een zeer goede service, het routenetwerk in AziŽ is uitgebreid. De toestellen worden zeer goed onderhouden en beschikken over in-flight entertainment met AVOD (Audio Video on Demand) waarbij men ook spelletjes kan spelen. Ook is het mogelijk on-line in te checken en een stoel te selecteren.

Cathay Pacific is een van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Een uitstekende service, vriendelijke bemanning en ideaal voor vluchten naar AziŽ. Vooral naar bestemmingen in AziŽ voorbij Hong Kong is dit een ideale maatschappij, de stoelafstanden in economy zijn comfortabel voor een lange vlucht. Net als Singapore Airlines profiteert ook Cathay Pacific van 1 van de beste luchthavens ter wereld, in dit geval Hong Kong International, een redelijk nieuwe luchthaven.

Algemene informatie Cathay Pacific


IATAICAOHubFrequent FlyerCallsignWebsite
CXCPAHKGThe Marco Polo ClubCATHAY