Luchtvaartmaatschappij review British Airways

 
British Airways

British Airways

British Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Groot-BrittanniŽ. British Airways is opgericht in 1974. De thuishaven van British Airways is de luchthaven Heathrow bij Londen, daarnaast heeft British Airways nog een grote hub, Londen Gatwick. In totaal worden vluchten uitgevoerd naar ongeveer 169 bestemmingen. British Airways is een wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij. British Airways maakt deel uit van de alliantie Oneworld.

British Airways hanteert een tweeklassensysteem in haar Europese vloot en een drieklassensysteem in haar intercontinentale vloot. De toestellen voor de lange afstanden beschikken over First Class, Business Class (Club World) en Economy (World Traveller). De toestellen op de korte en middellange afstanden hebben Business Class (Club Europe) en Economy.

Onze beoordeling:
Voordelen van British Airways zijn o.a. een uitgebreid routenetwerk. De toestellen worden zeer goed onderhouden. Ook is het mogelijk on-line in te checken en een stoel te selecteren. Veel toestellen zijn voorzien van in-flight entertainment of worden hiermee uitgerust.
Nadelen van British Airways zijn de stoelafstand in de economy klasse op verre afstanden. Deze is niet al te ruim echter directe Europese concurrenten hanteren min of meer dezelfde stoelafstanden. Op korte vluchten is er over het algemeen geen in-flight entertainment beschikbaar, met uitzondering van sommige Boeing 767's en Airbus A320.

British Airways is een gemiddelde luchtvaartmaatschappij. Geen buitengewone prestaties maar een degelijke airline en goede service. British Airways is goed vertegenwoordigt op bestemmingen in de Caribbean. Momenteel is British Airways de enige Europese luchtvaartmaatschappij die vluchten uitvoert naar AustraliŽ.

Algemene informatie British Airways


IATAICAOHubFrequent FlyerCallsignWebsite
BABAWLHRExecutive ClubSPEEDBIRD