Luchtvaartmaatschappij review Alitalia

 
Alitalia

Alitalia

Alitalia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Italie. Alitalia is opgericht in 1946. De thuishaven van Alitalia is de luchthaven Leonardo da Vinci, Fiumicino bij Rome, daarnaast heeft Alitalia nog diverse hubs waaronder de luchthaven Malpensa bij Milaan. In totaal worden vluchten uitgevoerd naar 86 bestemmingen. Alitalia is een wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij. Alitalia maakt deel uit van de alliantie SkyTeam.

Alitalia hanteert een tweeklassensysteem in haar Europese vloot en een drieklassensysteem in haar intercontinentale vloot. De toestellen voor de lange afstanden beschikken over Business Class (Magnifica), Premium Economy (Classica Plus) en Economy (Classica). De toestellen op de korte en middellange afstanden hebben Business Class en Economy.

Onze beoordeling:
Voordelen van Alitalia zijn de relatief jonge vloot door recente vernieuwingen van de toestellen. Ook heeft men de safety card voorzien van braille en is daarmee de eerste luchtvaartmaatschappij dit dit ingevoerd heeft. Het is mogelijk on-line in te checken en een stoel te selecteren.
Nadelen van Alitalia zijn de stoelafstand in de economy klasse op verre afstanden. Deze is niet al te ruim echter directe Europese concurrenten hanteren min of meer dezelfde stoelafstanden. Op korte vluchten is er over het algemeen geen in-flight entertainment beschikbaar.

Alitalia is een gemiddelde luchtvaartmaatschappij, echter gevoelig voor stakingen (de laatste stakingen dateren overigens van 2008).

Algemene informatie Alitalia


IATAICAOHubFrequent FlyerCallsignWebsite
AZAZAFCOMilleMigliaALITALIA