Luchtvaartmaatschappij review Air France

 
Air France

Air France

Air France is de nationale luchtvaartmaatschappij van Frankrijk. Air France is opgericht in 1933. De thuishaven van Air France is de luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs, daarnaast heeft Air France meerdere hubs waaronder Parijs Orly, Lyon en Nice. In totaal worden vluchten uitgevoerd naar 272 bestemmingen. Air France is een wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij. Air France is in 2004 gefuseerd met KLM tot de holding Air France-KLM. Air France maakt deel uit van de alliantie SkyTeam.

Air France hanteert een tweeklassensysteem in haar Europese vloot en een vierklassensysteem in haar intercontinentale vloot. De toestellen voor de lange afstanden beschikken over First Class (La Première), Business Class (Affaires), Premium Economy (Premium Voyageur) en Economy (Voyageur). De toestellen op de korte en middellange afstanden hebben Business Class en Economy.

Onze beoordeling:
Voordelen van Air France zijn o.a. de diversiteit en hoeveelheid aan bestemmingen. Air France is goed vertegenwoordigt op bestemmingen in de Caribbean, Afrika en de Pacific. De toestellen worden goed onderhouden. Ook is het mogelijk on-line in te checken en een stoel te selecteren. De hoofsteunen van Air France zijn een pluspunt.
Nadelen van Air France zijn de stoelafstand in de economy klasse op verre afstanden. Deze is niet al te ruim echter directe Europese concurrenten hanteren min of meer dezelfde stoelafstanden. Op korte vluchten is er niet op alle vluchten in-flight entertainment beschikbaar.

Air France is een gemiddelde luchtvaartmaatschappij. Geen buitengewone prestaties maar een degelijke airline en goede service. Ook is Air France gevoelig voor stakingen. Bijkomend nadeel zijn de veelvuldige stakingen van Franse luchtverkeersleiders welke een airline als Air France kunnen treffen. De samenwerking met KLM biedt voordelen in het aanbod van bestemmingen en combinaties van vluchten.

Algemene informatie Air France


IATAICAOHubFrequent FlyerCallsignWebsite
AFAFRCDGFlying BlueAIR FRANCE