Luchtvaartmaatschappij review Air Canada

 
Air Canada

Air Canada

Air Canada is de nationale luchtvaartmaatschappij van Canada. Air Canada is opgericht in 1936 en grootste airline van Canada. De thuishaven van Air Canada is de luchthaven Pearson International bij Toronto, daarnaast heeft Air Canada nog diverse hubs waaronder Calgary, Vancouver en Montreal. In totaal voert Air Canada vluchten uit naar 178 bestemmingen. Air Canada is een wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij en maakt deel uit van de alliantie Star Alliance.

Air Canada hanteert een tweeklassensysteem in haar Noord-Amerikaanse en intercontinentale vloot. De toestellen beschikken over Business Class (Executive First) en Economy.

Onze beoordeling:
Voordelen van Air Canada zijn o.a. het aanbod aan bestemmingen in Canada. De toestellen worden goed onderhouden en zijn voorzien van in-flight entertainment. Ook is het mogelijk on-line in te checken en een stoel te selecteren.
Een nadeel van Air Canada is de stoelafstand in de economy klasse op verre afstanden. Echter de reistijd naar Canada is niet te lang waarbij de stoelafstand voor de gemiddelde Nederlander acceptabel is.

Air Canada is een van de betere luchtvaartmaatschappijen van Noord-Amerika door recente updates van interieur, in-flight entertainment en de service. Air Canada is verder vergelijkbaar met de grotere Europese luchtvaartmaatschappijen.

Algemene informatie Air Canada


IATAICAOHubFrequent FlyerCallsignWebsite
ACACAYYZAeroplanAIR CANADA